Historia, kultur och arkitektur i Sverige
gummislang

Välj rätt gummislang

Att välja rätt typ av gummislang kan vara svårare än man tror. Det finns en gummislang som är billig och en som är dyr. En som är lång och en som är kort. En gummislang kanske har tjockare gummi med anledning att den då håller bättre medan en annan gummislang har tunnar gummi med anledningen att den då inte väger lika mycket. Nackdelar och fördelar ska man alltid väga mot varandra, men när en egenskap kan vara både något positivt och något negativt blir det svårt att få klarhet i hur man ska tänka.gummislang

Det är inte en säkert att det är en gummislang du behöver. Det finns ju många olika typer av slangar, där gummi bara är ett material som slangarna kan vara gjorda av. Men om du letar efter en slang att använda i trädgården exempelvis så är det en gummislang du letar efter. Här behöver du inte heller ha en slang som klarar att bli klämd, att slitas, som klara vattentryck i höga nivåer eller mycket höga temperaturer på vattnet. En trädgårdsslang är en trädgårdsslang och då behöver du bara få valuta för pengarna och köpa en redig sådan. Men är det inom industriarbete som denna gummislang ska användas krävs det enormt mycket mer från slangarna. Här behövs det andra kvaliteter vilket också betyder helt andra priser.

Utöver själva gummit på slangen är det andra delar som är viktiga. Ofta är det dessa delar som går sönder först. Kopplingarna som sitter i änden på slangen är en sådan del. Om den inte har hög kvalitet så kommer den att lossna och då kommer inte din gummislang överhuvudtaget att fungera, oavsett tjocklek på gummit. I det stora hela så får man vad man betalar för. Köper du en billig gummislang så kommer du att få byta den snabbare än om du köper en lite dyrare. Detta stämmer generellt sätt, även om du kan vara smart och hitta bättre priser hos vissa återförsäljare naturligtvis.

Kommentera!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *