Historia, kultur och arkitektur i Sverige

Storsäckar

Säckar är ett samlat namn för de behållare som tillverkas av mjukt material. De kan därför bäras, formas och användas på annorlunda sätt än andra behållare som är tillverkade med hårt material. Vanliga material som säckar är gjorda av är tyg, plast, papper eller jute.

Säckens historia

Historiskt sätt har säckar använts flitigt. De största användningsområdena var inom kolindustrin och till sopor. Säckar användes inom kolindustrin för att få upp kolet från gruvorna på ett smidigt sätt och skräp och sopor hamnade i sopsäckar för att sedan slängas på sin rätta plats. Säckar har också använts mycket för att lagra potatis genom åren. Klassiska potatissäckar har ett utseende som är ganska speciellt och hängigt, vilket uttrycket där man kallar någon en ”potatissäck” har sitt ursprung i. Sist men inte minst har också säckar använts som behållare för kläder, både nya kläder samt smutsiga kläder i väntan på tvätt.

Nu för tiden finns en ofantlig mängd olika slags säckar, och de används på en enormt stor bredd. Sopsäckar, sovsäckar, ryggsäckar och storsäckar är några få av dem som visar på dess vidspridda användning.

Storsäckars egenskaper

Storsäckar är de som används mest inom industrin. De används till att förvara torrvaror samt att transportera dem långa sträckor. Storsäckarna har många fördelar gentemot andra behållare så som lådor, bland annat att de går att forma som man önskar samt att de inte läcker som en del lådor kan göra. Vanligtvis är storsäckar gjorda av vävd polypropylene som är en termoplast uppbyggd av propen. Den är mjuk och hållbar och har många andra egenskaper som passar perfekt till storsäckar.

Storsäckar kan vara just stora. Vissa specifika storsäckar kan bära så mycket som 2500 kg. De går att konstruera och forma så att många olika former av innehåll kan bevaras inuti dem. Det finns dessutom storsäckar som kan förvara flytande vätskor.

8989y89y89

Leverantörer av storsäckar

Många leverantörer erbjuder storsäckar i mängder av storlekar, former och kvalitet och inom många olika användningsområden. Det gäller att man inte snålar och satsar på det billigaste alternativet eftersom storsäckar som går sönder kan leda till katastrofala följder. Fairflex International är en leverantör av storsäckar du kan lita på. Med sitt säte i Helsingborg och med över 30 år i branschen levererar de storsäckar till hela Norden.

Kommentera!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *