Historia, kultur och arkitektur i Sverige

Städning i Jönköping

Fler och fler människor betalar för att få hjälp med städning i sina hem. I min hemstad Jönköping märker jag själv hur fler och fler vänner och bekanta väljer att avstå från att städa själva och istället betala för att få tid till annat. Undrar du vilka som är den största gruppen som anlitar hjälp med städning? Om du funderar lite så kan du förmodligen komma på det.

Tidsbrist för Städning inte bara i Jönköping

Det är nämligen så att barnfamiljer sticker ut som den största gruppen som köper hjälp med städning, både i Jönköping och i resterande Sverige. Detta är en intressant iakttagelse eftersom det skvallrar om att den ekonomiska situationen inte är avgörande, utan snarare behovet av städning och möjligtvis hushållets tidspressade schema. För vilka är det om inte barnfamiljer som egentligen är i störst behov av hjälp med städning, inte är det ensamboende eller pensionärer.

Vad är det då som ingår i när man köper städning? Det beror naturligtvis på flera saker. För det första så beror det på företaget som anlitas. Vad de erbjuder är vad du kan få hjälp med. För det andra så beror det på vad du som kund vill ha hjälp med. Det vanligaste är inte anlita städning i hela huset, utan på specifika ytor och platser. Badrummet är ett klassiskt städobjekt som städhjälp brukar innefatta. Dammsugning och våttorkning av golv är också något som är vanligt. Likaså är damning av ytor också något som enligt statistik brukar ingå i städhjälpen. Något som inte är lika vanligt, men som förekommer, är att städningen inkluderar tvättning och strykning.

Är du intresserad av att ta hjälp med städning hemma så är du inte ensam, oavsett om du bor i Jönköping eller i Stockholm. Vad du än har för anledningar så är de anledningar nog. Vill du lägga tiden på annat, tycker du städning är tråkigt eller hinner du bara inte med att städa så är städhjälp perfekt för dig.

Kommentera!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *