Historia, kultur och arkitektur i Sverige

Om att hitta begagnade bildelar till rätt pris

En spindelled, en elektronikbox, ett fjäderbensstag. Tre av alla miljoner saker i en bil som kan gå sönder. Och miljoner är ungefär vad saker kostar om man ska köpa det nytt, eller åtminstone känns det så. Av just den anledningen har jag börjat leta efter begagnade bildelar på både skrotgårdar och på internet. Det finns ett antal aktörer på internet som säljer just begagnade bildelar online, någon i Göteborg och någon i Jönköping, men också i Uddevalla och Trollhättan.

Gemensamt för alla dessa internetaktörer är att de verkar ligga i sydvästra Sverige. Samtliga har också fördelen att det är sjukligt lätt att hitta rätt delar. Det är bara att knappa in registreringsnumret på bilen så dyker passande begagnade bildelar upp som gubben i lådan.

Sedan finns det naturligtvis också möjlighet att leta på enskilda skrotgårdar för bilar, men min erfarenhet är att det det är svårt att hitta rätt begagnade bildelar där. Det vill nästan till att säljaren kan göra sökningar över ett antal handlare och inte nödvändigtvis ha allting själv i lager.

Fördelen med att köpa begagnade bildelar från en av de större aktörerna är att man oftast kan vara säker på att delarna är i god kvalitet och inte skadade eller trasiga. De gånger som de begagnade reservdelarna är slitna, brukar de nämligen kasseras från skrotens sida. Hur vet man då vilka som är att lita på? Det kan naturligtvis vara svårt. Besöker man en skrothandlare så är det ofta lätt att göra en bedömning kring huruvida denne är seriös eller inte. Men på internet är det som alltid svårare att göra en rättvis bedömning, det är lätt att låta sig luras av en snygg hemsida. Håller man sig dock till stora aktörer som till exempel Eklunds så kan man vara riktigt säker på att det är bra saker, det är åtminstone min erfarenhet.

Kommentera!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *