Historia, kultur och arkitektur i Sverige

Koppla av i ett spabad

Senaste åren har efterfrågan av spabad ökat rejält. Det har blivit mycket populärt att ha ett spabad hemma, så pass populärt att det gått om de vanliga poolerna. Anledningarna är naturligtvis många. Ett spabad kan för det första placeras både inomhus och utomhus vilket medför att fler blir intresserade av att införskaffa det. Ett vanligt badkar går inte att ha utomhus. För det andra så är det en mycket social plats där många samtal utbyts. I dagens samhälle känns det ibland som om många har ett bättre förhållande till sina smartphones än till varandra. Spabad är ett utmärkt ställe att samtala flera stycken utan att bli störda av smartphones eller någon annan pryl så som tv eller liknande.

För ett spabad är verkligen en social plats. Detta är också en stor anledning till att det blivit så populärt på senare år. I de flesta spabad får det plats 4-8 stycken samtidigt. Man sitter gärna minst en timma vilket skapar ett perfekt upplägg för socialt umgänge. Med dagens brist på platser där samtal kan hållas utan störande moment är det många som vittnar om vad spabad gett till deras förhållanden.

Men det är en annan stor anledning till att spabad är så modernt och omtyckt dessa dagar. Det är den magiska massagen man får i badet. Beroende på vad för slags spabad du har och i vilket prisklass du ligger på ser massagen annorlunda ut. Men med ett klassiskt spabad finns det många massagepositioner. Och vanligtvis har de olika sittplatserna olika slags massageinställningar. Den ena platsen ger massage på ryggen medan den andra fokuserar på nacken. Den ena platsen kanske bara har två stycken stora och starka massagepunkter medan den andra har många mindre punkter den masserar på. Såg några riktigt nya och häftiga spabad hos Uteplatsen som man kan beställa direkt på nätet. Större än de flesta produkter man beställer på nätet men varför inte 🙂

Något som funnits länge är bubbelbad. Bubbelbad gav massage genom att luft sköts ut i vattnet vilket skapade ett tryck men även mycket bubblor. På detta sätt går dessutom temperaturen i vattnet ned snabbt. Dessa moderna spabad som idag finns på marknaden har något som kallas jetstream istället. Det är vatten som skjuts mot din kropp som massage. På detta sätt blir det mindre bubblor och temperaturen sänks inte lika snabbt. Inte sällan finns dock luft att sätta till om man vill ha extra tryck på massagen.

Vill du ha ett ställe där du kan koppla av rejält, vara utomhus mer på vintern, umgås och samtala med dina nära och kära utan att bli störda av teknologin och sätta en lite extra lyxig touch på vardagen så är spabad någonting för dig. Det är underbart att ha någonting att längta hem till en mörkt, kall och blöt dag i februari.

Kommentera!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *