Historia, kultur och arkitektur i Sverige

Konsten att välja husleverantör

Att välja husleverantör är lättare sagt än gjort. Det finns många alternativ och många fina erbjudanden bland dessa alternativ. Men välja måsta man om man vill ha ett nytt hus, så det är lika bra att komma igång med beslutsprocessen.

Bygga

Läs på om husleverantörerna

Ring inte första bästa husleverantör och bestäm dig för dem. Läs på om olika alternativ och jämför dem med varandra. De största och mest välkända är inte alltid bäst men välj inte heller husleverantörer du aldrig hört talas om och som är så små att säkerheten minskar. Det är viktigt att den husleverantören som du väljer har god ekonomi, det inger säkerhet. Läs också på vad folk på internet har för erfarenheter med de olika alternativen. Är de mestadels nöjda kunder eller är det blandad kompott. Du kommer antagligen att hitta båda delarna men titta efter saker som du önskar. Hur är kundbemötandet egentligen? Hur mycket får du lägga dig i själva byggprocessen?

Fråga vänner och bekanta

Ingenting slår vänner och bekantas åsikter och erfarenheter när det kommer till beslut likt detta. Vet du med dig att fler du känner använt samma husleverantör och varit nöjda med det så är det naturligtvis ett stort plus. Men nöj dig inte bara med detta, utan ta in det i beslutsprocessen och fortsätt ditt sökande.

Priset har stor betydelse

Det är inte så att priset ska avgöra vilken husleverantör du väljer. Då kommer du antagligen att sluta med ett dåligt alternativ tyvärr. Men du kan alltid jämföra priserna på de slutgiltiga alternativen. Detta är också en bransch där du mycket väl kan pruta. Är det så att den husleverantör du vill använda dig av inte har bäst pris kan du presentera deras konkurrents pris och säga att du vill ha samma pris av dem. Inte sällan går då husleverantörer med på det då.

Kommentera!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *