Historia, kultur och arkitektur i Sverige

Hurreka för internet!

Har ni funderat över hur vårt samhälle radikalt förändrats tack vare internet? Idag kan man i stort sett leva ett riktigt gott liv utan att ens behöva lämna sitt hem: Man kan jobba hemifrån, ha videomöten med Kina, beställa mat och kläder. Jag känner att tack vare internet så kan man ägna mer tid åt saker man tycker om och som man tycker är roligt än på ”måsten”. Sen väljer ju en del att disponera den tiden som blir över på jobb och liknande, men det e faktiskt upp till var och en vad man vill göra. Jag tror jag skulle dö av tristess om jag aldrig lämnade hemmet. Man behöver variation, nya intryck osv. för att hjärnan ska fungera korrekt.

Bildelar online!

En sak som jag tycker är grymt att kunna beställa på nätet är bildelar! Jag har inte jättestor kunskap när det kommer till bildelar och har en del gånger blivit lurad av verkstäder och liknande just för att jag inte har koll på vad saker och ting kostar eller hur lång tid arbetet tar. Idag kan jag hitta det jag behöver smidigt och till och med prisjämföra! Jag kan läsa mig till hur man monterar det så det blir rätt eller se en video på youtube. Jag tycker det är helt fantastiskt och det sätter faktiskt lite press på verkstäderna också. Men återigen, det handlar ju också om att ha tiden att fixa det själv. Jag ska inte förkasta alla arbetande i branchen, många är faktiskt väldigt hjälpsamma också.

Som ni kanske förstår så älskar jag internet och det är otroligt spännande att följa dess utveckling. I framtiden kommer det säkert finnas museum som visar upp vilka sociala medier vi har använt oss av, hur vårt beteende online har förändrats med åren och den tekniska utvecklingen av internet. Våra barnbarn kommer skratta åt oss, precis som vi har skrattat åt våra mor&farföräldrar. Det är för mig en kittlande känsla att veta att ingenting stannar upp och att allting går konstant framåt.

Kommentera!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *