Historia, kultur och arkitektur i Sverige
betalterminaler i kassa

Betalterminalerna som skapar nya trender

Att vara försäljare i butik blir bara enklare för var vecka som går. Med hjälp av teknologin så kommer framstegen på löpande band och det kan ibland vara svårt att peka ut vad som kommer att stanna eller försvinna. En sak som är säker att det finns några betalningslösningar som verkligen är här för att stanna, framförallt när det har med betalterminal att göra.

När vi gick från att betala med endast kontanter till kort, eller digitalt, så var det en sensation. Självklart fanns det, och fortfarande finns, frågor om säkerheten. Smidigheten med att endast ha ett kort med sig och inga kontanter är något som folk i ren allmänhet föredrar. Du slipper oroa dig över att bära runt på mindre sedelbuntar och endast ha dem digitalt på ett kort istället.

Betalterminalerna som finns i dagens samhälle blir bara mer och mer användarvänliga. Du behöver inte längre vara fastbunden vid en kassaregister och be dina kunder komma dit för att betala. Nu kan du istället komma och ge kunden chansen att betala där de är, vare sig det är i en restaurangmiljö eller i en hemkörningssituation. Allt detta möjliggörs genom att betalstationerna nuförtiden fungerar över 3G-nätet och WIFI.

På senare tid har vi i Sverige fått chansen att prova på hur det är att betala med kortet genom att bara lägga det emot betalterminalen, också kallat chipxpress. Inget fipplande med att sätta in det eller knappa in din kod, utan bara lägga det an och så är köpet färdigt. Dock så går det inte att betala stora summor av pengar av säkerhetsskäl, i fall ditt kort skulle bli stulet och försökas användas. Gränsen för köp brukar ligga vid 200 SEK, över den summan kräver att du använder kortet på det vanliga sättet.

En annan väldigt smidig lösning är att betala med mobilen vilket har blivit mer populärt de senaste åren. Där kan du betala genom olika appar beroende på operativsystem eller helt enkelt använda Swish.

Så det finns som sagt en hel del olika sätt att betala på med hjälp av dagens teknologi som finns i betalterminalerna, allt för att förenkla din vardag, både som försäljare och kund.

Kommentera!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *