Historia, kultur och arkitektur i Sverige

Att välja rätt hus

Ska du bygga nytt hus? Har du svårt att välja vilket hus du ska satsa på? Det är givetvis otroligt svårt att bestämma sig för något hus, speciellt med de mängder snygga och häftiga hus som nu för tiden finns på marknaden. Det finns en del saker du bör tänka på, förutom utseendet då. Det kan vara ganska viktiga saker som man efter att ha bott in huset lite grann kommer att störa sig på eller sakna om man inte tänkt på det innan man byggde huset. För att du inte ska missa något och de största sakerna har vi nedan framställt en liten sammanfattning över saker du verkligen ska ha koll på, och saker du ska ha reflekterat över innan du bestämmer dig för din drömkåk. Det finns givetvis mycket mer än det vi tar upp här, men det är i alla fall en startpunkt.

För det första. Vilka ideal ligger högst upp i listan på ditt drömhus? Försök skriva ned dessa och ha alltid med dem senare i tankarna. Försök att alltid sträcka er mot dem. Mode och trender förändras alltid, så glöm dem och bry er inte så mycket om vad andra tycker. Sök istället din och din familjs bästa i ett långsiktligt perspektiv.

Hur stort ska huset vara? Det kan vara lockande att ”slå på stort när man väl är igång”, men gör inte det misstaget. Varje kvadratmeter kostar pengar, och även om du får ett bra pris för ett stort hus så kostar det fortfarande i uppvärmning och underhåll. Riskerar det att finnas mycket tomrum i ert nya hus så är det antagligen för stort hus ni siktar på.

Vet du redan vart huset ska stå? Har ni redan en tomt som ni köpt och som ni bestämt er för att bo på? Då är det viktigt att du tar reda på vad du får bygglov till tomten. Troligtvis har du redan gjort detta då det är en viktig detalj. Men det kan vara så att ni vet om att ni får bygga där, men inte har kunskapen om den exakta bestämmelsen om bygglovet. Det skulle vara en mycket tråkig situation om ni äntligen hittat ert drömhus, endast för att få reda på att det inte alls går an. Ta reda på de exakta byggloven så kan ni känna er säkra.

Titta då också på vad för slags hus som passar in på tomten. Det kanske inte alls passar med ett trevåningshus på tomten ni har. Det är ett klassiskt misstag att tro att alla hus passar på alla tomter. Det gör de inte! Felbedömningar på detta område kan skapa stora problem i framtiden.

Ett tips är att även besöka en villavisning för att få se huset i verkligheten. Att uppleva känslan och kunna se hur huset skulle kunna se ut.

Detta vet Anebyhus om. De har varit framträdande i branschen i över 60 och har på den tiden utvecklats något enormt. Som en ledande faktor har de nu otroligt vackra och speciella hus. Detta kanske hjälper dig i din jakt på din nya drömkåk. För det vet vi alla, att välja rätt hus är aldrig en lätt uppgift.

Kommentera!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *