Historia, kultur och arkitektur i Sverige

Att bo i lägenhet

Det finns lite olika sätt att bo i lägenhet på. Det finns många som tillhandhåller lägenheter av olika slag. En av dessa är HSB Gambrinus.
Nedan kommer förklaringen till de vanligaste sätten att bo i lägenhet, bostadsrätt och hyresrätt.

Bostadsrätt

Om du äger en bostadsrätt äger du alltså en del av fastigheten. Detta har många fördelar och är något att rekommendera om du har råd med det. För det första är det du som äger lägenheten, och kan du renovera den, bygga om inne i den, måla om den och ändra i den mycket fritt. Detta eftersom det är din egen egendom. Självklart är inte allt möjligt, då det är fler som bor i fastigheten.

Köper du en bostadsrätt är det också en investering. Tror du att bostadsrätten kommer att öka i värde av någon anledning är det smart att köpa den. Bostadsrätten kan öka i värde utan att du gör något speciellt med lägenheten. Området kan bli mycket populärt av någon anledning. Du kan också renovera och bygga om så att den ökar i värde. Att köpa en bostadsrätt är tyvärr ofta dyrt och ingenting en vanlig person klarar utan att ta stora banklån. Bostadsrättspriserna kan givetvis också gå ner vilket gör att din affär var dålig. Behöver du hjälp med ekonomisk förvaltning i din bostadsrätt finns det hjälpa att få av HSB Fastighetsförvaltning

Hyresrätt

Ett mycket vanligt sätt att bo i lägenhet på är genom en hyresrätt. Det finns många fördelar att bo i en hyresrätt. För det första behöver du inte lägga ut massvis med pengar genom att ta banklån, som du behöver vid köp av en bostadsrätt. För det andra är det mycket mer flexibelt än att äga en bostadsrätt. Hyresrätter är det mest attraktiva för unga i dagsläget. Detta är inte direkt konstigt. De har vanligtvist inte råd att köpa en bostadsrätt och de kan flytta ut snabbare från en hyresrätt om de skulle behöva flytta någonstans på grund av studier eller arbete.
Nackdelar med hyresrätter finns dock också. Den största är väl att det finns så få för tillfället. Antalet som vill bo i hyresrätt är mycket större än tillgängliga hyresrätter. Du kan dessutom inte ändra i lägenheten speciellt mycket eftersom du inte äger den på det sättet du äger en bostadsrätt.

Kommentera!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *